Ny avtale med Canal Digital

Styret har signert ny treårig fellesavtale med Canal Digital Kabel. Dette gir deg som beboer mer inkludert bredbånd, og kraftig rabatterte priser for økt kapasitet.

Den vanlige grunnpakken med valgfrihet (basis TV-tilbud med stort utvalg norske og internasjonale
kanaler + 15 valgfrie kanaler
) er uendret fra tidligere.

Vår nye avtale heter Komplett 30. Som navnet antyder, betyr dette at vi nå tredobler den inkluderte bredbåndskapasiteten fra 10/10 Mpbs til 30/30 Mbps.

Dette gir også gunstige priser for økning av kapasitet, her er de nye prisene:

  • Bredbånd 60/60 – kr 99,-
  • Bredbånd 100/100 – kr 199,-
  • Bredbånd 500/500 – kr 599,-

Den nye avtalen medfører en noe høyere kostnad for borettslaget. Om dette vil innebære en økning i felleskostnader må styret vurdere i forbindelse med budsjettarbeidet for 2018. Uansett vil økningen være betydelig mindre enn besparelsen de aller fleste beboere vil få i bredbåndskostnader, da over 90% av alle beboere har valgt kraftigere bredbånd enn det som er inkludert.

Canal Digital setter opp en dato for fakturastart for ny avtale (vi har ikke fått denne, men det er nok snarlig). Utifra denne datoen går alt automatisk i henhold til individuelle fakturaer.

Dersom det er betalt inn for mye, vil beboeren få en kreditnota (denne kan sees på «min side«, på Canal Digital KabelTV).

Hvor mye bredbånd trenger du?

Vi vet at mange beboere nok kunne ønsket seg muligheten for en billigere grunnpakke med reduksjon i det inkluderte TV-tilbudet. Dette tilbyr Canal Digital per dags dato ikke, men styret har vurdert det slik at det å bytte leverandør på nåværende tidspunkt ikke er hensiktsmessig.

Trådløst nett i huset

De fleste problemer med ustabilt nett, eller at man ikke får utnyttet kapasiteten fra bredbåndsleverandøren er relatert til den interne infrastrukturen i huset, ikke selve linjen/tjenesten fra bredbåndsleverandøren.

Har du dårlig trådløs dekning i huset? Ruteren fra Canal Digital er ganske bra, men den er plassert litt uheldig inne i ett metallskap og husene våre har mange kriker og kroker. Beboer Gaute Holmin har skrevet en artikkel om hvordan du kan få bedre trådløs dekning i ditt hus.