Sikring for komfyr og solfangeranlegg

Styret har reklamert til utbygger på at det er montert for lav kurs på komfyr og solfangeranlegget. Dette er avvist som en fellesreklamasjon fra utbygger og styret oppfordrer alle beboere om å sjekke sin installasjon.

Ifølge prospektet skal det være en 16A kurs på komfyr. Stikkprøver viser at dette høyst sannsynlig er montert feil i alle hus med en 15A istedet.

Styret ber derfor alle beboere sjekke sine sikringsskap. Har du en 15A sikring, sjekk om kravet til din komfyr er 16A. Er det det, bør du reklamere til ettermarked.stenbratlia@obos.no.

Er du usikker på hva din komfyr krever kan en syretest være å kjøre full pyrolyse på din komfyr. Hvis sikringen ryker er den for svak for din komfyr og du burde ihvertfall reklamere.

Styret har forsøkt å kjøre dette som en fellesreklamasjon, noe utbygger motstrider da dette er innvendig installasjon, men utbygger oppfordrer beboere å reklamere om de opplever problemer at det er feil kurs. Da vil de skifte.

Det samme gjelder solfangeranlegget, utbygger har hevdet at den feilmonterte lave kursen er rettet hos alle, stikkprøver viser at den ikke er det. Sjekk ditt sikringsskap, hvis det ikke er en 16A sikring på solfanger. Kursen heter «energisentral» og det skal stå en C16 sikring der, ikke en K15.