God jul og godt nytt år

Snart er 2018 gått over i historien, men først skal vi kose oss med julefeiring og romjul. For undertegnede sin del så vil julefeiringen og romjulen stort sett tilbringes her hjemme i vårt flotte borettslag med minst mulig planer, så vi sees kanskje i akebakken eller over en kopp god og varm gløgg!?

Vi er ett lite borettslag midt i ett stort boligområde. På alle kanter rundt oss har vi andre hus, rekkehus og blokker, og flere skal det bli. Vår indre veier brukes av egne beboere, nærmeste naboer som raskeste vei hjem og av andre Mortensrud-borgere som er ute på tur sammen med venner eller sine hunder. Dette er det som er hyggelig ved å bo ved ett knutepunkt som Mortensrud. Styret håper alle verdsetter dette og er hyggelige og imøtekommende til alle som måtte ferdes langs våre veier og på våre fellesområder.

Så er det selvfølgelig bra at man sier ifra om noen kaster søppel, ikke plukker opp hundebæsj eller ikke oppfører seg høflig mot hverandre, men husk at vi alle trives best sammen når vi er hyggelige mot hverandre. Våre fellesområder og veier er ikke «mitt og ditt», men «alles».

Sosialt

Nytt av året var at vi etablerte ett Trivsesutvalg, og gjett om de har levert. Vi hadde en fantastisk Halloween-markering i garasjen sammen med naboene våre i Mikkelsgrenda, vi har hatt en flott gatefest med kokkelering av deilig suppe ved lekeplassen og vi hadde en intim og koselig markering av julegrantenningen.

Før året er omme rekker vi også å få en skikkelig nissefest i skogen sammen med Mikkesgrenda. Det er helt enestående hva Catrine, Bjørg, Marte med flere får til. Imponert!

Økonomi

Økonomien i borettslaget er god. Vi måtte ta en større investering i 2018 relatert til fasadene da de måtte males, men økonomien vår er såpass sterkt at det ser ut til at vi klarer å betjene lånet for dette uten økninger i fellesutgiftene neste år.

Borettslaget har god likviditet. Vi har en trygg og erfaren forretningsfører som veileder styret sikkert og godt.

Maleprosjekt

Malerprosjektet tok litt lenger tid enn forventet, men alt i alt leverte Malercompagniet på pris og kvalitet og det er det viktigste. Styret opplevde dialogen med prosjektleder og beboere som god, selv om det skled litt ut til tider i forhold til underleverandøren av stillaser. Styret har fått gode tips av prosjektleder for hvordan vi kan vedlikeholde fasadene slik at malingen skal holde i 10 år som garantert.

Urbant Landbruk

Som de fleste sikkert har fått med seg fikk vi støtte fra Bymiljøetaten til etablering av urbant landbruk. Grøntutvalget med Aksel i spissen har stått på og plantet bærbusker og frukttrær til den store gullmedaljen. Vi har også fått opp en flott redskapsbod der vi alle kan dele hageredskaper, verktøy og lignende. Vi er likevel ikke helt ferdige, det er penger igjen og de må brukes før juli 2019, så det blir mer planter og busker neste år. Planene er omtrent klare. Vi skal levere rapport til Bymiljøetaten innen juni 2019, rapporten er nesten ferdig skrevet og vil bli lagt ut på websidene våre her også når den er helt ferdig.

Aksel og familie flytter fra oss i januar, så hvis det er noen som har lyst til å ta over staffettpinnen i Grøntutvalget, si gjerne ifra til undertegnede!

Parkeringsplasser og snø

Styret fullførte våren 2018 opparbeidelsen av nye parkeringsplasser ved nedre lekeplass så kapasiteten vår har økt med tre plasser. Det ser ut til at vi også i 2019 kan få en snørik vinter, så jeg ber dere pent om å bruke garasjeanlegget så mye som mulig, ihvertfall om natten når måkebilen kommer.

Til dere med to biler; hvis dere kan ta i ett tak og måke vekk snøfonnene rundt bilene deres når måkebilen har vært her og unngå å stå slik at måkebilen ikke får snudd på HC-plassene, så vil vi kunne opprettholde den gode parkeringskapasiteten vi normalt har. Vinteren som var «forsvant» mange plasser under snøen fordi måkebilen ikke kom til. Dette er vårt felles ansvar som gode naboer, ikke vaktmesterselskapet.

Hva bringer 2019?

Ja, hva bringer 2019? Ihvertfall skal vi bli ferdige med det Urbane Landbruket, også har vi planer om å få opp noe gjerder rundt nedre lekeplass så ikke søppelbilen ødelegger gresset igjen.

Reklamasjonsutvalget vil fortsette å jobbe med solfanger-problematikken som per nå er eneste gjenstående fellesreklamasjon.

Ellers går styret nå over i en mer normal driftssituasjon de neste årene med mindre arbeid og møtevirksomhet håper jeg. Fokus vil bli å drive økonomisk, drifte og vedlikeholde fellesverdiene for fremtiden, og å legge til rette for at de utvalgene vi har opprettet skal fortsette det gode arbeidet.

Med det ønsker jeg alle en riktig god jul og ett sprakende godt nytt år!

Blinkende juletre