God Jul og Godt Nytt År

Snart er 2019 gått over i historien, men først skal vi kose oss med julefeiring og romjul. Her er noen tanker om året som gikk og året som kommer.

For undertegnede sin del så vil julefeiringen og romjulen stort sett tilbringes her hjemme i vårt flotte borettslag med minst mulig planer, så vi sees kanskje på lekeplassen eller over en kopp god og varm gløgg!?

Vi er ett lite borettslag midt i ett stort boligområde. På alle kanter rundt oss har vi andre hus, rekkehus og blokker, og flere skal det bli.

Det nærmer seg materialisering av hva som vil skje med nabotomten vår og jeg anbefaler alle å ta en titt på tegninger og skisser som har blitt lagt ut på Plan og Bygningsetaten.

Sosialt

Trivselsutvalget arrangerte en imponerende sommerfest i år. Vi hadde ett godt oppmøte, fantastisk vær og mye god grillmat og kaker. Tusen takk til alle som bidro på alle mulige måter!

Sommerfesten

Vi hadde i år også en passe skummel Halloween-markering i garasjen sammen med naboene våre i Mikkelsgrenda. Denne gangen var det vårt borettslag som dro det største lasset i forhold til det praktiske.

Det møtte opp rundt 50 store og små som sosialiserte en times tid før barna vandret ut på runden sin. Tusen takk til alle som bidro, dette er meget viktig for det større naboskapet utenfor vårt eget borettslags tomtegrenser.

En passe skummel fest på nedre plan.
Halloweenfest i garasjen

Økonomi

Økonomien i borettslaget er god. Vi har i 2019 bruk ett par hundre tusen mer enn planlagt på advokat og sakkyndig i forhold til reklamasjonen på solfangerene våre, noe som har slått litt negativt ut over likviditeten vår, men vi har stor tro på at dette vil tilbakebetale seg og vel så det iløpet av 2020.

Borettslaget har likevel god likviditet. Vi har en trygg og erfaren forretningsfører som veileder styret sikkert og godt.

Fra februar 2020 vil de fleste av oss få en kraftig økning i månedlige kostnader da avdragene på IN-lånet vil begynne å rulle. Styret vil derfor ha ett fokus på drive så nøkternt som mulig for å unngå ytterlige kostnadsøkninger for beboerne de kommende årene.

Hva bringer 2020?

Styret vil som sagt fokusere på å holde kostnadene nede i 2020, men det er likevel planlagt noen mindre utbedringer av uteområdene våre:

  • To nye fartsdumper
  • To benker/sitteplasser (en på hver lekeplass)
  • Oppgradering av grøntområde ved innkjøring til området

I tillegg planlegger styret å hente inn ekstern rådgivning for å planlegge fremtidig oppgradering av elbil-lading i garasjene. Dette er nødvendig med tanke på ladekapasitet, vedlikehold, brannsikkerhet og kostnadsfordeling nå som omtrent halvparten av beboerne lader bilene sine i garasjen.

Jeg tror også at vi i 2020 endelig kan få lagt solfanger-problematikken bak oss. Utbygger ser ut til å være på gli for å finne en permanent løsning så vi håper dette vil være løst før sommeren.

Siden ett av styremedlemmene flyttet fra borettslaget denne høsten, så fortsetter styret frem til våren med ett styremedlem mindre. Det betyr at vi trenger minst ett nytt styremedlem på neste generalforsamling. Tenk litt på om det kanskje kan være DEG!

Med det ønsker jeg alle en riktig god jul og ett sprakende godt nytt år!

Blinkende juletre