Ett trygt sted å bo i krisetider

Det er rare tider vi lever i nå, mange av oss jobber hjemmefra, andre er ute og holder hjulene igang, mange av oss må håndtere digital hjemmeskole og noen får kanskje økonomiske problemer.

Lån og økonomi

Uansett er Stenbråtlia ett trygt sted å bo. Vi har en ganske høy fellesgjeld i Obosbanken som de fleste av oss akkurat har begynt å betale avdrag på. Som ett Obos-tilknyttet borettslag har vi en sikringsordning via Obos som sikrer at borettslaget er garantert innbetaling av alle felleskostnadene på en gitt dato i måneden. Borettslaget vil derfor ikke oppleve usikker økonomi, eller endring i likviditet, selv om noen av andelseierne får betalingsproblemer.

Har du som beboer i tillegg ett lån i Obosbanken har de nå varslet at de vil sette ned renten i henhold til styringsrenten så raskt som mulig. De tilbyr dessuten 6 måneder midlertidig avdragsfrihet om du skulle trenge det, bare ta kontakt med banken.

Bredbånd og WiFi

Vi er heldige som har den beste infrastrukturen vi kan ha. Alle har fiberlinjer fra Telenor helt inn i sikringsskapet. Inkludert i fellesutgiftene er en bredbåndslinje på 75/75mbps. Dette skal være mer enn nok til at 2-3 stykker i husstanden har hjemmekontor og hjemmeskole med videokonferanser samtidig. Ønsker du større kapasitet er det bare å logge inn på Telenor sine sider og oppgradere til en ganske liten månedlig sum.

Opplever du at videokonferansen med sjefen hakker og er ustabil? Da er det høyst sannsynlig ikke linjene våre det er noe i veien med, men godt mulig at det er ditt trådløse nettverk.

Boligene våre ble levert med ett fibermodem i skringskapet. Utbygger valgte også å sette den trådløse ruteren fra Telenor i det samme sikringsskapet. Det er en dårlig løsning.

Streaming av videokonferanser stiller mye høyere krav til kvalitet på WiFi-signalene enn for eksempel streaming av TV og vanlig nettsurfing.

Ruteren bør stå utenfor sikringsskapet og det kan være en ide å investere i ett mesh-nettverk om du har hjemmekontoret ditt langt fra ruteren. Det er flere i borettslaget som kan endel om dette og har satt opp slike nettverk selv, så spør gjerne om råd og hjelp i Facebook-gruppen til beboerne.

TV og underholdning

Noe skal vi jo bruke tiden på mens vi venter på at krisen går over, da er det hyggelig at vår leverandør av TV-innhold spanderer 20 ferske filmer ut måneden på T-We tjenestene.

Med det vil jeg også minne om at vi har spurt beboerne om råd til hva vi gjør med TV-dekoderne fremover, bare halvparten har gitt sin mening.

Det ser ut til at alle er flinke når de er ute til å passe på barna, ikke være for mange på lekeplassene av gangen og holde trygg avstand, så jeg avslutter med å si; Ta vare på hverandre… på avstand. Så håper vi at denne krisen snart går over og at vi etter påsken igjen kan samles i hyggelig lag ute og inne i vårt fantastiske borettslag.