Etterfylling av vann i varmesentralen

Etterfylling av vann i varmesentralen er noe alle vi beboere må gjøre en gang i året. Sommeren er anbefalt tidsrom fra leverandøren. Her er en liten video av hvordan det kan gjøres:

Det er viktig at man fyller på vann når vannet er nede i tanken. Vannet forsvinner normalt ned i tanken når sola går ned. Fyller man mens vannet er på taket vil det bli alt for mye vann i anlegget når vannet kommer ned fra taket igjen.

Påfyllingstiden vil variere noe, men fra noen sekunder til 20-30 sekunder er rapportert, og virker normalt (med full åpning på krana). Det er også lurt å fylle på med krana på halv åpning, ikke full åpning som i videoen for å unngå mye søl. Om det tar lengre tid å etterfylle før vannet kommer ut av overløpet, har det vært på grunn av lekkasjer i forbindelse med takpanelene ute. Om påfyllingstiden er mistenkelig lang ta da kontakt med leverandøren av anlegget – Aventa:
Aventa Solar AS
Vitaminveien 1A
0485 Oslo
22 16 14 10
epost@aventa.no