Litt kaldere luft i sommervarmen

For å få litt kaldere luft inne, i alle fall etter at sola har gått ned kan man passe på å stille på en liten knott på panelet til vifteanlegget i teknisk rom.

Styrepanelet til ventilasjonen
Styrepanelet til ventilasjonen

Knotten vi er ute etter er nummer 11 på bildet her. Her kan man stille når gjenvinning av varme skal stanse. Når vi ønsker at huset skal være varmt og godt vil man ikke stoppe den før den kanskje er oppe i 20 grader. Men nå på sommeren kan man med et bittelite skrujern skru den helt til venstre slik at varmegjenvinningen først starter når lufta er under 10 grader. Det er viktig å huske på å stille den tilbake på høsten når man ønsker at det skal være lunt og godt inne igjen.

Et litt dårlig bilde av styrepanlet.

Her ser man skalaen som går fra 10 til 30. Skru mot 10 på sommeren, og tilbake på ønsket temperatur (normalt ca. 20) høst, vinter og vår.